Kurmai, Viktória2024-07-302024-07-302012-12-30Gazdálkodástudományi Közlemények, Évf. 4 szám 1 (2012) , 125-1322061-2443https://hdl.handle.net/2437/377732In my thesis I planned a start-up baking entreprise's business plan to determine whether it would be profitable (economic) around my hometown or not. Moreover I defined whether the entreprise would have a reality interms of business environment and the own capability. My target was determining the investment costs, operating reveneus and costs and the net income. An economic analysis was performed and based on this study I could choose among the versions. Finally the factors affecting the most vulnerable were evaluated.Egy induló pékség üzleti tervét készítettem el, azzal a céllal, hogy meghatározzam, hogy lakóhelyemen gazdaságos-e pékséget létrehozni és üzemeltetni. Meghatároztam, hogy az üzleti környezet és a saját adottságok révén van-e a vállalkozásnak realitása. Célom az volt, hogy meghatározzam a vállalkozás indításának beruházási költségeit (kezdeti tőkeigényét), valamint a működés időszakának bevételeit, költségeit és eredményeit. A beruházás gazdaságosságának értékelését elvégeztem, s ez alapján kiválasztottam a gazdaságos tervváltozatokat. Végül a gazdaságosság legérzékenyebben befolyásoló tényezőit kiértékeltem.application/pdfbakeryeconomicanalysiscriticalvaluecostreveneupékséggazdaságossági elemzéskritikus értékköltség, bevételInduló sütőipari vállalkozás gazdaságossági elemzésefolyóiratcikkOpen AccessGazdálkodástudományi Közlemények142676-864X