Kurmai, ViktóriaTóth, Nelli Renáta2015-04-292015-04-292015http://hdl.handle.net/2437/211124Dolgozatomban egy savanyúság-előállító családi vállalkozás költség-haszon elemzését készítettem el, azzal a céllal, hogy nagyobb betekintést tudjak nyerni a vállalkozás és a savanyúság ágazat költség-jövedelem viszonyaiba. A fő célkitűzéseim megválaszolásához primer üzemgazdasági elemzést készítettem. Az adatgyűjtést a naturális adatokra alapozva tüntettem fel, melyekhez az input és output árak hozzárendelésével egy dinamikus modellben összegezve, a vállalkozás és a termékek költség-jövedelem viszonyainak értékelését foglaltam össze. Fő célkitűzésem az volt, hogy megvizsgáljam, a savanyúságok előállítása jövedelmező tevékenység-e. Az általam felkeresett vállalkozás esetében, ahol az adatgyűjtésemet végeztem, arra a következtetésre jutottam, hogy semmi akadálya nincs a jövedelmező termelési folyamatok alkalmazásának. Ide talán csak annyi megjegyzést fűznék, hogy az egyes költségtételek lecsökkentésével vagy az üzem bővítésével, amelyek javaslatát az előbbiekben már felvetettem, talán jövedelmezőbb termelést lehetne elérni az adott vállalkozásnál.48huNevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 2.5 Magyarországélelmiszeriparzöldségfeldolgozássavanyúság előállításköltség-haszon elemzésSavanyúság előállítás költség-haszon elemzése egy családi vállalkozás példáján keresztülCost-Benefit analysis of pickles producing through an example of a family businessDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány