Győri, ZoltánRépás, Zoltán2024-09-182024-09-182024https://hdl.handle.net/2437/380225Napjainkban előtérbe került a modern tudománynak a katonai területen való alkalmazása. A katonai élelmezés több komplex rendszer speciális összessége, ahol a katonák számára elsődlegesen az elfogyasztott élelmiszereken keresztül biztosítani kell az igénybevétel által kívánt makro- és mikrotápanyagokat, kiegészülve a katonai szolgálat szerinti speciális követelményeknek történő megfeleléssel, mint a fogyaszthatóvá tétel, az eltarthatóság és a szállíthatóság. A kutatás célja tartós élelmiszerek tartósító eljárásának tervezése, amely által az elkészült termék alkalmas a modern katonai felhasználásra.146huélelmiszertartósítás, katonai ellátás, tartósítási eljárások, tápanyag tartalom, fagyasztva szárításKülönböző élelmiszertartósítási eljárások alkalmazásának lehetőségei tartós élelmiszerek előállításábanPhD, doktori értekezésPossibilities of Using Different Food Preservation Procedures in The Production of Preserved Foods