Győri, ZoltánRépás, Zoltán2024-09-182024-09-182024https://hdl.handle.net/2437/380225Napjainkban előtérbe került a modern tudománynak a katonai területen való alkalmazása. A katonai élelmezés több komplex rendszer speciális összessége, ahol a katonák számára elsődlegesen az elfogyasztott élelmiszereken keresztül biztosítani kell az igénybevétel által kívánt makro- és mikrotápanyagokat, kiegészülve a katonai szolgálat szerinti speciális követelményeknek történő megfeleléssel, mint a fogyaszthatóvá tétel, az eltarthatóság és a szállíthatóság. A kutatás célja tartós élelmiszerek tartósító eljárásának tervezése, amely által az elkészült termék alkalmas a modern katonai felhasználásra.146huélelmiszertartósítás, katonai ellátás, tartósítási eljárások, tápanyag tartalom, fagyasztva szárításKülönböző élelmiszertartósítási eljárások alkalmazásának lehetőségei tartós élelmiszerek előállításábanPossibilities of Using Different Food Preservation Procedures in The Production of Preserved Foods