Diósi, GerdaJevcsák, SzintiaPápai, Ádám2022-11-172022-11-172022-10-20https://hdl.handle.net/2437/340863Dolgozatomban különböző malátákkal dúsított ciabatta termékek fejlesztésével, valamint azok vizsgálatával foglalkozom. A szakdolgozatban ismertetem a sütőipar jelenlegi helyzetét, kitérek a kenyérkészítés technológiájára és alapanyagaira. Bemutatom a különböző malátatípusokat, valamint a maláták sütőipari felhasználásának lehetőségét és az egészségre gyakorolt pozitív hatásait is. Röviden kitérek a ciabatta történetére és az elkészítés módjára. Részletezem a termékfejlesztés menetét és az elvégzett laboratóriumi méréseket. Ezt követően ismertetem a kapott eredményeket és kiértékelem azokat. Végül szó esik a termékfejlesztés során levont következtetésekről és javaslatokról.45huciabattamalátadúsítástermékfejlesztésMalátákkal dúsított ciabatta termékek fejlesztése és vizsgálataDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány