Szőllősi, LászlóSólyom, Gábor2016-11-072016-11-072016-10-28http://hdl.handle.net/2437/231792A világ népessége fokozatosan nő. Emiatt az egyik legfontosabb feladat a lakosság ellátása jó minőségű és tápértéktartalmú élelmiszerekkel, melyben nagy arányt kell képviselnie az állati élelmiszereknek. A baromfi és azon belül a brojlercsirke húsa jelentős szerepet tölt ne az emberi táplálkozásban. Világszerte nagyon széles választékban állítják elő a baromfiipari feldolgozás során a különböző testrészekből tovább feldolgozott termékeket. A különböző testrészek, különböző összetételű és tápanyag tartalmú. A brojlercsirke húsa könnyen emészthető, magas biológiai tartalmú és változatosan lehet elkészíteni. A szakdolgozatom során egy vágócsirke hizlaló telep termelési és gazdasági mutatóit vizsgáltam. 2012-2015 év közötti időszakot vizsgáltam, évenként egy téli és egy nyári rotációval.38hubrojlertermelésgazdaságEgy vágócsirke hízlaló telep termelési és gazdasági mutatóinak értékeléseThe evaluation of production and economic indicators at a broiler fattening plantDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány