Füzesi, IstvánTorma, Bence2022-10-272022-10-272022-10-22https://hdl.handle.net/2437/338404Diplomadolgozatomban vizsgálom a Covid19 hatását a vendéglátás ellátási láncára, melyet franchise rendszerben működő vállalkozások példáin keresztül mutatok be. Szemléltetem az elviteles fogyasztás és a házhozszállíátás jelentőségét a pandémia éveiben. Leírom, hogy a járvány hogyan hatott a franchise rendszerre és megvizsgálom, hogy a pandémia idején érdemes volt-e franchise rendszerben működtetni a vállalkozásokat. Vizsgálatom során következtetéseket vonok le, hogy a vendéglátás vesztes iparágként került-e ki a pandémiából. Vizsgálom, hogy milyen ellátási problémákhoz vezetett a országhatárokon átívelő ellátási láncok törékenységére a pandémia során. A mélyinterjúk eredményeit, a kérdőíves megkérdezés alapján készített Khí-négyzet próbával és Fisher teszttel támasztom alá.60huCovid19vendéglátásellátási láncA Covid19 hatása a franchise rendszerben működő vendéglátó egységek működésére és ellátási láncára MagyarországonThe impact of Covid19 on the operation and supply chain of hospitality units operating in the franchise system in HungaryDEENK Témalista::Közgazdaságtudomány::Világgazdaság