ILJOVSZKI, RISZTO2019-03-15Macedón Tudományos és Kulturális Közlemények, Évf. 2 szám 1 (2019) , 22-24.2677-0512https://hdl.handle.net/2437/319365Absztrakt Ez a cikk a macedón gasztronómia gazdagságát mutatja be. Két hagyományos étel pontos receptjét írja le: a tavcse-gravcse babos étel és a „macedón pizzaként” ismert pasztrmalija elkészítési módját. Abstract This article presents the richness of Macedonian gastronomy. It gives the exact recipe for two traditional dishes: the bean dish tavche-gravche and the pastrmalija, known as the „Macedonian pizza”.application/pdf#macedon gasztronomia#tavcse gravcse#pasztrmalija#macedonian gastronomy#tavche gravche#pastrmalijaMAKEDÓN KONYHAMŰVÉSZET TITKAIfolyóiratcikkOpen AccessMacedón Tudományos és Kulturális Közleményekhttps://doi.org/10.56309/mtkk.v2i1.9113Macedón Tudományos és Kulturális Közlemények12Macedón Füzetek