Lengyel, PéterHumicskó, Gabriella2024-06-212024-06-212024https://hdl.handle.net/2437/374495Szakdolgozatomban szeretném bemutatni a kávé elterjedését, annak típusait, valamint feldolgozási folyamatát. Kívánom továbbá bemutatni a piacot uraló országokat, valamint azokat a neves márkákat, akik erre a termékre építették regnáló birodalmaikat. Mindezen folyamatok környezetre való hatásait is részletezem több szempontból. Válaszokat keresek azokra a kérdésekre, hogy a magyar társadalom kávékészítmény fogyasztói milyen szokásokkal vannak felvértezve és milyen ismeretekkel rendelkeznek az elfogyasztott italukkal kapcsolatban. Végül, de nem utolsó sorban, információkat keresek azzal kapcsolatban, hogy mennyire fenntartható napjainkban a kávéfogyasztás és milyen tényezők fenyegetik eme régi szokás fennmaradását.48huKávéfogyasztásFenntarthatóságFogyasztói szokásokKávéfogyasztás a fenntarthatóság tükrébenCoffee Consumption in the Light of SustainabilityKözgazdaságtudomány::MarketingHozzáférhető a 2022 decemberi felsőoktatási törvénymódosítás értelmében.