Czipa, NikolettCsókási, Regina2016-10-262016-10-262016-10-26http://hdl.handle.net/2437/231285Szakdolgozatom témájaként szerettem volna olyan területet megjelölni, ami jól reprezentálja az élelmiszeripar korszerűségét és megbízhatóságát. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a laktózmentes termékek megjelenése a piacon. A laktózmentes tejtermékek beltartalmi értékeit vizsgáltam. Mértem laktóztartalmat, zsír-, fehérje-, és szénhidráttartalmat. Szakdolgozatom fő célja az volt, hogy bizonyítsam, avagy cáfoljam azt a megállapítást miszerint a laktózmentes termékek nem tartalmaznak laktózt, vagy csak a 0,1 g/100 g vagy 100 ml termék megengedett mértékig tartalmazzák azt. Laboratóriumi vizsgálataim mellett, kíváncsi voltam még az emberek tájékozottságára és arra, hogy mennyire bíznak meg a gyártóban, ha laktózmentes termékekről van szó. Ezért kérdőíves felmérést is készítettem.48hulaktózmentesLaktóztartalomZsírtartalomFehérjetartalomSzénhidráttartalomLaktózmentes tejtermékek beltartalmi értékeinek vizsgálata, megbízhatóságuk értékelése az eredmények függvényébenDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány