Csipkés, MargitSzűcs, Kristóf Gergely2020-10-262020-10-262020http://hdl.handle.net/2437/297276Szakdolgozatomban ismertetem az olvasót a világ, Európa és hazánk nyúlállományról és nyúlfogyasztásáról. Ismertetem a bekövetkezett változásokat ezek terén, Magyarország esetén 5 évre visszamenőleg és a legfrissebb fellelhető adatok alapján. Ezenkívül szeretném az olvasó elé tárni a nyúlhús összetevőit, hasznos tulajdonságait és az emberi szervezetre gyakorolt jótékony hatásait. Kutatómunkám során pedig egy online kérdőív segítségével szeretném felmérni az észak - Alföldi régióban élők nyúlhús fogyasztási szokásait. Szeretném megtudni, hogy a nyúl fogyasztáshoz, vásárláshoz hogyan viszonyulnak, milyen problémák adódnak ezzel kapcsolatban számukra. Végezetül pedig konkrét javaslatokat adjanak meg a probléma orvoslása érdekében.53hunyúlhús fogyasztásnyúlállományÉszak-Alföldi régióNyúlhús fogyasztás, valamint a nyúlállomány változása az Észak - Alföldi régióbanRabbit meat consumption, and changes in the rabbit population in the Northern – Alföld Plan RegionDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány