Fehér, AndrásRáthy, Dorina2020-10-272020-10-272020-10-25http://hdl.handle.net/2437/297446Szakdolgozatomban a növényi alapú tejhelyettesítő termékekkel kapcsolatos fogyasztói szokásokat vizsgálom. Ezen kívül, az állati eredetű tejtermékekhez köthető allergia, érzékenység típusokat elemzem, illetve a tejhelyettesítés alapvető szempontjait ismertetem. Bemutatom a jelenleg elérhető alternatív tejtermékeket, marketing-jellemzőiket és a jövőre vonatkozó tendenciákat ebben az iparágban. A szakdolgozat részét képezi egy online kérdőíves felmérés, melynek eredményeit elemezve további megállapításokat tettem a témához kapcsolódóan.45hunövényi tejhelyettesítőklaktózérzékenységfogyasztói szokásokA növényi alapú tejhelyettesítőkkel kapcsolatos fogyasztói szokások, preferenciákConsumers’ habits and preferences for plant-based dairy productsDEENK Témalista::Közgazdaságtudomány::Marketing