Diósi, GerdaAczél, Anna2018-10-252018-10-252018http://hdl.handle.net/2437/257891A csokoládé az egyik legkedveltebb édesség korosztálytól függeltenül. Azonban a fehércsokoládé a tej- és az étcsokoládéhoz képest a kakaó hiánya miatt jóval alacsonyabb beltartalmi értékekkel rendelkezik. Dolgozatom fő célja volt, hogy megtaláljam azokat a dúsítóanyagokat, amelyekkel feltűnő színű és kellemes ízű pralinékat lehet készíteni,valamint beltartalmi értékeik növeléséhez is hozzájárulnak. A kutatómunka során a fehércsokoládé dúsításához különböző színezőanyagokat használtam fel. A felhasznált anyagok a következők voltak: liofilizált málnapor, kakaó, kurkuma, céklapor, zöldárpa, gyömbér, matcha tea, spirulina alga, fahéj és szén. A mérések során az elkészült csokoládék szárazanyag-, összes polifenol- és flavonoid tartalmát vizsgáltam, valamint tesztelő személyek segítségével organoleptikus elemzést készítettem.48huflavonoidpolifenolfehércsokoládészínezésA fehércsokoládé természetes színezési módjai és beltartalmi értékeinek vizsgálataDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány