Diósi, MarcellSzabó, Péter2021-05-202021-05-20http://hdl.handle.net/2437/310056A fürtzóna levelezés egy nagyszerű eszköz a szőlészek számára, kimondottan olyan területeken, ahol ökológiai szőlőtermesztés zajlik. Az eredmények jól mutatják, hogy a termés egészségesebb lesz egy korán elvégzett levelezés során, és a must összetételét is kedvezően befolyásolja. A jól elvégzett, szakszerű levelezés alapfeltétele a többi fitotechnikai (metszés, hajtás válogatás, fűzés, hónaljhajtások kezelése) munka precíz, pontos megvalósítása. Kísérletünk rálátást tett lehetővé arra, hogy a levelezés milyen hatást gyakorol a Sauvignon Blanc fajtára. Érdemes lenne hosszabb távon vizsgálni, hogy ténylegesen mennyiben különböznek az ilyen szőlészeti beavatkozáson átesett termésekből készült borok.13huszőlőlevelezésSauvignon blancSauvignon Blanc levelezési kísérlet szőlészeti és borászati értékelésekonferencia kiadványEvaluation of Canopy Management in Aspect of Viticulture and Winemakingtudományterületek::kertészettudományok