Peles, FerencSánta, Klaudia2011-11-102011-11-1020112011-11-10http://hdl.handle.net/2437/117905A tojást az emberiség ősidők óta fő táplálékként tarja számon, jelentős táplálkozás- élettani értéke miatt. Ám amennyire nélkülözhetetlen, olyannyira kell ügyelni feldolgozásának biztonságára és higiéniájára. A tojás kiváló táptalaj a mikrobák számára. Dolgozatomban ezek közül az egyik leggyakrabban előforduló baktériummal, a Salmonellával, az általa okozott megbetegedésekkel foglalkozom, illetve a tojás Salmonella okozta fertőzések elleni kezeléseivel.46humikrobiológiatojásSalmonellafertőzésfertőtlenítésAz étkezési tojásgyártás mikrobiológiája, különös tekintettel a Salmonella baktériumokraDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány::Tej, hús és más állati termékekno_restriction