Hajdú, PéterBujdosó, Vivien2022-11-032022-11-032022https://hdl.handle.net/2437/338807Dolgozatom célja az volt, hogy a gluténmentes, valamint a vegán célcsoport számára egy fogyasztható, ízletes és emellett egészségorientáltabb terméket előállítsak. Kutatásunk elsődleges célja az volt, hogy kifejlesszük, miként lehet gomba alapanyagból Cordon Bleu-t előállítani, ami eredetileg sajttal és sonkával töltött borjúhúsból készül. A termék előállításával szándékunk nemcsak az volt, hogy a vegánok, valamint a gluténérzékenyek számára létrehozzunk egyfajta újdonságot, hanem az is, hogy azoknak az emberek, akik egyébként nem szeretik a gombát, ezáltal lehetőségük legyen egy teljesen más megjelenési formában és ízvilágban elfogyasztaniuk. Három különböző időtartamig, 1 napig, 2 napig és 1 hétig 90 °C-on szuvidált barna csiperkegombát, levétől elválasztva használtam fel a termékek előállításához. A termékeket érzékszervi vizsgálat keretein belül 30 fővel kóstoltattuk meg, illetve laboratóriumban beltartalmi paramétereit is vizsgáltattuk.44hugluténmentesvegángombaCordon BleutermékfeljesztésVegán, gluténmentes gombával dúsított Cordon Bleu termékfejlesztéseDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány