Takácsné Hájos, MáriaRubóczki, TímeaKiss, Zsombor Antal2018-10-302018-10-302018-10-26http://hdl.handle.net/2437/258385Magyarországon terjedőben az édesburgonya fogyasztása és termelése, de nincs hagyománya, ezért kell kutatnunk és az adott lehetőségekhez igazítva kidolgozni a termesztéstechnológiáját. Felhasználhatósága sokrétű. Igen látványos színekben fordul elő. Hazánkban mind dísznövény, mind zöldségféle megtalálható ezenkívül máshol takarmányozás és ipari hasznosításra is termelik. Kísérletünkben négy darab zöldsg félét termesztettünk, három termesztési technológiában (síkművelés, emeltágyás, bakhát). A kísérlet 2017-ben a Debreceni Egyetem AKIT DTTI Arborétum-Bemutatókertjében történt. Négy fajta vett részt a kísérletben.37huipomoea batatasbatátaédesburgonyaemeltágyásbakhátAz édesburgonya (Ipomoea batatas L.) termesztésének lehetőségei MagyarországonDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány::Kertészet