Kovács, BélaSzántó, Viktória2009-03-162009-03-1620082009-03-16http://hdl.handle.net/2437/80050Diplomadolgozatomban szerettem volna választ kapni arra, hogy vajon egyes paprikatípusoknak és ezen belül paprika fajtáknak mennyi az ásványi anyag tartalmuk, látható az egyes elemek mennyisége nagyságrendileg megegyezik a különböző fajtáknál, viszont kisebb nagyobb eltérések előfordulnak. Lehetőségem volt arra, hogy összehasonlítsam az ökológiai körülmények között és a hagyományos, konvencionális termesztésben (ahol csak zöld és sárga jelzésű szereket alkalmaztak) termesztett típusok, fajták elemtartalom összetételét, amihez a paprikát a Debreceni Egyetem Agrár- és Műszaki Tudományok Centrumának , Kertészeti Tanszékének Bemutatókertjéből kaptam. A vizsgálathoz 18 fajta állt rendelkezésemre, a kápia, a fűszerpaprika, és a paradicsomalakú paprika típusokból.51 p.hupaprika típusok, fajtáknövényi tápelemekFűszer-, kárpia-, és paradicsomalakú paprikák ásványi anyag tartalmának vizsgálata-