Kincses, SándornéMolnár, Kinga2013-11-042013-11-0420132013-11-04http://hdl.handle.net/2437/175021Diplomamunkám célja, hogy bemutassam a sajtok előállításának technológiáját, különös tekintettel az oltós alvasztású sajtokra. Később ismertetem a sajtok élettani hatásait, a bennük található főbb ásványi anyagokat, majd ezt követően összehasonlítom az oltós alvasztású sajtok három típusának (kemény, félkemény, lágy) ásványi elem tartalmát, valamint nitrit- és nitrát ion tartalmát. Kémiai vizsgálatokkal szeretnék utánajárni, hogy melyik oltós alvasztású sajtfélét érdemes fogyasztani, illetve, hogy egyáltalán kiemelhető-e egyetlen sajttípus, vagy mindegyiknek azonos pozitív (esetleg negatív) hatása van egészségünkre.58husajtásványi anyagOltós alvasztású sajtfélék összehasonlítása egyes beltartalmi paramétereik alapjánSajtból van a hold, de miből van a sajt?DEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány