Peles, FerencHuba, János2014-04-252014-04-2520142014-04-25http://hdl.handle.net/2437/190468Az élelmiszer-biztonság közös érdek. Napjainkban az élelmiszerek legfontosabb hozzáadott értéke a minőség. Ennek garantálása érdekében különféle minőségbiztosítási rendszereket alkalmaznak. Dolgozatomban a HACCP rendszert és az IFS rendszert mutattam be. A rendszerek megismerésében a Kálmánházi Baromfifeldolgozó Kft minőségirányítási vezetője nyújtott segítséget. A vállalat ugyanis sikeresen működteti ezeket a rendszereket. Bemutattam a minőség értelmezésének módjait, írtam a HACCP és IFS rendszer történelmi hátteréről is. Az IFS igen fontos eleme az audit, így szó esett a szabvány pontozásáról, és láthattuk hogy cégnél milyen hibákat tártak fel ennek során.47huHACCPIFSminőségauditbaromfiA Kálmánházi Baromfifeldolgozó Kft-nél alkalmazott HACCP rendszer és IFS rendszer bemutatásaDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány::Tej, hús és más állati termékek