Bérczesné Szojka, AnikóCsépke, Petra2021-10-282021-10-282021-10-28http://hdl.handle.net/2437/323783Szakdolgozatom témájául mindenképpen táplálkozás tudományi témát szerettem volna választani, hiszen számomra nagyon fontos az egészséges életmód, ezen belül az egészséges táplálkozás. Ebben az esztendőben, talán még a megszokottnál is fontosabb szerepet tölt be mindenki életében az egészséges táplálkozás. Nap, mint nap olvashatjuk, láthatjuk, hogy mennyi jótékony hatással bírnak a különböző üzletekben kapható friss, fogyasztásra kész zöldségek, milyen hasznos vitaminokat tartalmaznak. A diplomamunkám fő célja az, hogy a különböző hétköznapokban látogatott élelmiszerboltokból vásárolt bébispenótok, melyeket fogyasztásra kész címkével láttak el, mennyire is tükrözik a valóságot, mennyire megbízhatóak ezek az élelmiszerforrások, ebben a rohanó világban. Dolgozatomban friss, fogyasztásra kész bébispenótok összcsíra-, penészgomba- és E. coli számát vizsgáltam, valamit különböző mosási technikák alkalmazásával próbáltam javítani ezen mikrobiológiai paramétereken.44 oldalhumikrobiológiabébispenóttáplálkozástudományegészséges táplálkozásFogyasztásra kész bébispenótok mikrobiológiai vizsgálataDEENK Témalista:Mikrobiológia