Hevessy, GáborFodor, Fanni2020-10-272020-10-272020-10-26http://hdl.handle.net/2437/297432Szakdolgozatom témája az ételintoleranciák, ételallergiák és a speciális étkezés megjelenése a turizmusban. Dolgozatomban kitértem a laktóz/gluténérzékenységre, a tejfehérje/tojásallergiára, illetve a vegetáriánus és a növényi táplálkozásra. Vizsgáltam ezeknek az étkezéseknek a megjelenését a turizmusban, illetve a leggyakoribb tüneteiket és kezeléseiket. Az ételallergia és ételintolerancia közötti különbség ismertetése. A kultúrális turizmus és a gasztronómia fogalma.50huételintoleranciaételallergiaspeciális étkezésÉtelintoleranciák, ételallergiák és a speciális étkezés megjelenése a turizmusbanFood intolerances, food allergies and special diets in tourismDEENK Témalista::Közgazdaságtudomány