Babka, BeátaSzarka, Renáta2018-10-192018-10-192018-10-19http://hdl.handle.net/2437/257688A tudatos táplálkozás az egészség megőrzésének egyik legfontosabb eleme. Ahhoz, hogy tudatosan táplálkozzunk, törekednünk kell arra, hogy az általunk fogyasztott élelmiszerek minél kevesebb adalékanyagot tartalmazzanak. A boltokban kapható ételízesítők használata szinte mindennapos a mai háziasszonyok konyhájában. Összetételüket tanulmányozva láthatjuk, hogy viszonylag kis arányban tartalmaznak szárított zöldségeket, fő összetevői a só és az ízfokozó anyagok. Szakdolgozatom fő célkitűzése egy olyan adalékanyag és só mentes ételízesítő készítése, amely kizárólag szárított zöldségeket tartalmaz. A termék készítéséhez négy eltérő szárítási technológiát alkalmaztam, amelyeket különböző tulajdonságok alapján vizsgáltam, és hasonlítottam össze.41huételízesítőszárításliofilizálásAdalékanyag mentes ételízesítő termékek előállítása és vizsgálata különböző szárítási technológiák alkalmazásávalDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány