Czipa, NikolettLamann, Gréta2016-10-262016-10-262016-10-26http://hdl.handle.net/2437/231279A kakaóbabnak sokféle felhasználási módja létezik, használatos a gyógyszer- és kozmetikai iparban, de leginkább az élelmiszeripar használja fel. A kakaóporok ma már elterjedt italnak számítanak, számos változat közül választhatunk belőlük. Dolgozatomban kakaóporokat és instant kakaóporokat hasonlítottam össze. A különböző kakaópor mintákból szénhidrát-, összes polifenol-, flavonoidtartalmat, pH-értéket valamint elemtartalmat határoztam meg. Dolgozatomban megállapítottam, hogy a kakaóporok sok értékes tulajdonsággal rendelkeznek. Legfőképpen antioxidáns és ásványi anyag tartalmuk emelhető ki.42hukakaóporinstantKakaóporok és instant kakaóporok beltartalmi értékeinek összehasonlításaDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány