Móré, MariannVigh, Renáta2013-11-252013-11-2520132013-11-25http://hdl.handle.net/2437/177008Szakdolgozatom a gabona minőségéről és minősítéséről szól, melyet a Food Analytica Kft. laboratóriumában tanulmányoztam. A dolgozatban részletesen ismertetem a búza jellemzőit, minőségét befolyásoló tényezőit. Az irodalmazás mellett bemutatom a Magyar Szabvány szerinti vizsgálatokat (Tisztaság-vizsgálat, nedvesség-tartalom meghatározása, nedves sikértartalom és -terülés, esésszám-,szedimentációs és sütőipari értékek meghatározása), melyek a minőségi mutatók meghatározására szolgáltak. Az így kapott eredmények segítségével minősítettem az adott étkezési búzákat.41hubúzaminőségminősítésvizsgálatokparaméterekA búza minősége és minősítése a Food Analytica Kft.-nélDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány::Növénytermesztés