Czipa, NikolettSzalánczi, Dóra2024-01-082024-01-082023-10-24https://hdl.handle.net/2437/364498Diplomadolgozatom témája a hagyományos és alternatív alapanyagokból készült ételek beltartalmi paramétereinek vizsgálata és fogyasztói értékelése. Dolgozatomban hatféle ételt vizsgáltam, amelyeket hagyományos és speciális, alternatív alapanyagokból készítettem. Ezen minták szárazanyag-tartalmát, hamutartalmát, fehérjetartalmát és elemtartalmát vizsgáltam, valamint 20 fő bevonásával érzékszervi vizsgálatot végeztem. A vizsgálatok és a bírálat során kapott eredményeket diagramokon szemléltettem, amelyeken az eltérések egyértelműen megfigyelhetőek voltak és ezekből következtetéseket vontam le.63huszárazanyag-tartalomelemtartalomhamutartalomfehérjetartalomhagyományos alapanyagalternatív alapanyagérzékszervi vizsgálatHagyományos és alternatív alapanyagokból készült ételek beltartalmi paramétereinek vizsgálata és fogyasztói értékeléseDEENK Témalista::MezőgazdaságtudományHozzáférhető a 2022 decemberi felsőoktatási törvénymódosítás értelmében.