Peles, FerencHuba, János2012-05-022012-05-022012-042012-05-02http://hdl.handle.net/2437/128248Az elmúlt években az élelmiszer előállítás mértéke ugrásszerűen megnőtt. Ennek a növekedésnek a következtében azonban a mikrobiológiai fertőzések száma is növekedett. A korszerű feldolgozással, fejlett technológiával és minőségügyi rendszerekkel azonban nagyban növelhető az élelmiszerek biztonsága. Dolgozatomban a húsiparban kiemelkedő helyen álló sertéságazat egy feldolgozással foglalkozó vállalatnál (Pálfy Gyula Egyéni Vállalkozó sertésvágó és feldolgozó) működésben lévő, HACCP rendszerét szeretném bemutatni. A minőségirányítási rendszer, és ennek elengedhetetlen eleme, az élőáru elsődleges feldolgozására vonatkozó HACCP rendszer, együtt biztosítja a vállalat működésének és termelői folyamatoknak a kiváló minőség és élelmiszer-biztonság jegyében a termelés hatékonyságát.41huhaccpminőségirányítási rendszerekA sertésfeldolgozásban alkalmazott minőségirányítási rendszer és HACCP rendszerDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány::Mezőgazdasági mikrobiológiaDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány::Tej, hús és más állati termékek