Borbélyné Varga, MáriaBorosné Győri, AnikóGyőriné Mile, IrmaNyikos, Nóra2011-04-122011-04-1220112011-04-12http://hdl.handle.net/2437/104256Szakdolgozatom központi témája az UNIOGAST 96 Kft Bográcstanya nevű éttermének minőségirányítása. Nyaranta volt lehetőségem a vendéglátásban dolgozni, így megismerkedhettem a követelményekkel. Megismerhettem a HACCP rendszer kiépítésének folyamatát, a különböző dokumentumokat. A HACCP alapelvek szerint meg kell előznünk a veszélyeket, ezt megfelelően dokumentálnunk és tanúsítanunk kell a megelőző lépéseket, lehetőségem volt ezek elsajátítására. A HACCP követelményeit minden élelmiszer előállítónak és forgalmazónak be kell tartania az Európai Unió országaiban. A hatósági ellenőrzések folyamán nagy hangsúlyt kap a dokumentumok megfelelő vezetése, a pontossági. A vállalat nagy hangsúlyt fektet a minőségi élelmiszerek előállítására, törekszik a legkiválóbb alapanyagokból előállítani azokat.38huHACCPvendéglátásA HACCP tapasztalatai az UNIOGAST' 96 Kft-nélDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány::Mezőgazdasági üzemtan