Babka, BeátaGergely, Vivien2019-11-142019-11-142019-11-14http://hdl.handle.net/2437/276168Dolgozatomban egy komplex túrógyártási folyamatot vizsgálok, amelynek két lépésben is részét képezi az ultraszűrés. Az alapanyagul szolgáló tej és a keletkező savó összetételét is megváltoztatják a berendezés segítségével. Az adott folyamat lehető legtöbb alap-, köztes-, és késztermékét vizsgálom, elemzem a minták szárazanyag-, és fehérjetartalmát, valamint egyes esetekben a zsírtartalmat. A kapott eredményekből következtethetünk az ultraszűrés eredményességére, hogy valóban elérhető-e a berendezés segítségével a kihozatal növekedése, így növelve a gyártás gazdaságosságát.42hutejtúrómembránszűrésultraszűrésUltraszűrés alkalmazása és hatékonyságának vizsgálata túrógyártás soránDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány::Tej, hús és más állati termékek