Csipkés, MargitSzilágyi, Fanny2021-04-212021-04-212021-04-08http://hdl.handle.net/2437/306408A kutatásom címéből kiderül, hogy pályázati dolgozatom egyik része a hazai mangalica fogyasztók és vásárlók szokásairól szól, a másik része pedig arra keresi a választ, hogy táplálkozás élettani szempontból, hogyan vélekedünk a mai napig vitatott mangalicahús és zsír „egészségesebb”megítéléséről. Ahhoz, hogy feltárjam a mangalica fogyasztással kapcsolatos fogyasztási szokásokat, preferenciákat és attitűdöket; primer és szekunder kutatásokat végeztem, melyek segítségével hivatalosan felállított hipotéziseimre keresek válaszokat. A magyar mangalica fogyasztók körében érdemi változás történt e termékek vásárlása és fogyasztása terén. A mangalica húsának és zsírjának az emberi egészségre gyakorolt hatásával kapcsolatos nézetek fokozatosan átalakulnak, de a fogyasztók és vásárlók egy szegmense azt feltételezik, hogy a mangalica húsa egészségesebb, könnyebben emészthető, kevesebb benne a koleszterin. Hatékony kommunikálás segítségével a magyar fogyasztók egy részénél még helyre kell tenni ezt a tévhitet. Úgy gondolom, ezt csak úgy érthetjük el, ha ott vagyunk a termelők mellett a termékfejlesztésben, a pénzügyekben, árpolitikában, a vevői és szállítói kapcsolatokban, hogy csak a legelemibb tevékenységeket említsem.48humangilicazsírkoleszterinegészségA vásárlási és fogyasztási szokások komplex vizsgálata, a mangalica termékek eseténA complex study of consumption and purchasing habits about mangalica productsDEENK Témalista::Közgazdaságtudomány