Kuki, ÁkosSchmidt, Zsófia2017-05-122017-05-122017-05-09http://hdl.handle.net/2437/240183Szakdolgozatom készítése során gyömbér és kurkuma fűszerek összetételét vizsgáltam. A tömegspektrométerrel egybekötött gázgromatográfiás módszer alkalmazásával megállapítottam a fűszerek fő komponenseit, és ezek fizikai és kémiai tulajdonságait írtam le. Ahhoz, hogy a műszer megfelelően el tudja választani a komponenseket, hexánt és metanolt használtam, mint oldószerek, és két különböző időpontban szűrtem le az oldatokat. Az összehasonlíthatóság érdekében a méréseket ugyanolyan körülmények közt végeztem.34huGCMSfűszergázkromatográfiatömegspektrométerkurkumagyömbérGyömbér és kurkuma fűszerek összetételének vizsgálata gázkromatográfiás-tömegspektrometriás módszerrelDEENK Témalista::Kémia