Borbélyné, Varga MáriaLámfalusi, Katalin2009-03-182009-03-1820082009-03-18http://hdl.handle.net/2437/80134Diplomamunkám címe az ISO 22000 minőségirányítási rendszer alkalmazásának tapasztalatai az Észak-alföldi Régió néhány élelmiszer feldolgozó üzemében. Vizsgálataimat a Hajdú-Bihar megyei Állategészségügyi és Élelmiszer Ellenőrző Állomáson (mai neve: Hajdú-Bihar Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság) és az Állomás működési területén végeztem. Dolgozatom célja, hogy átfogó képet készítsek Magyarországon jelenleg alkalmazott, néhány fontosabb minőségbiztosítási rendszerről, valamint összehasonlítsam a különböző szabványokat. Kiemelten szeretnék foglalkozni az ISO 22000-rel, bemutatva kapcsolatait, előnyét és hátrányát más rendszerekkel. Gyakorlati tapasztalatokat a következő vállalatoknál szereztem: BonFreeze Zrt., Puszta Konzerv Kft., Hajdúsági Sütődék Kft, Debreceni Hús Zrt.70 p.huISO 22000HACCPminőségirányítási rendszerAz ISO 22000 minőségirányítási rendszer alkalmazásának tapasztalatai az Észak-Alföldi Régió néhány élelmiszer-feldolgozó üzemében-