Kincses, SándornéFodor, Péter2016-05-182016-05-182016http://hdl.handle.net/2437/227599Az egészség tudatos életmód alapfeltétele a napi rendszerességgel, megfelelő mennyiségben fogyasztott zöldségek és gyümölcsök. A citrusfélék nagy mennyiségben tartalmaznak antioxidánsokat, amelyek fontos szerepet töltenek be a szervezetben lejátszódó folyamatokban és hozzájárulnak a szervezet egészségének megőrzéséhez. Az antioxidánsok meggátolják az oxidációs folyamatok lejátszódását. Megkülönböztetünk természetes és mesterséges antioxidánsokat. Vizsgálatok során a narancs és konyhatechnikai módszerekkel is előállítható feldolgozott termékeinek az antioxidáns tartalmát vizsgáltuk.41huNevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 2.5 Magyarországnarancsantioxidánsflavonoidokc-vitaminA narancs és feldolgozott termékeinek antioxidánstartalmaDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány