2008-11-242008-11-249789638695246http://hdl.handle.net/2437/30006Ugo, a szegény sorsú toszkánai parasztfiú egy szerencsés - vagy éppen balszerencsés - véletlen folytán Federico herceg szolgálatába lép: az éppen most megüresedett ételkóstoló tisztségét bízzák rá. Ettől kezdve állandó félelemben él, hiszen a reneszánsz Itáliában mindennaposak a halálos mérgezések, akár politikai, akár szerelmi ügyekről van szó. Ám Ugo rendkívül szorgalmas, és tanulni vágyása, józan esze miatt egyre magasabbra emelkedik az udvarban. Nemsokára a herceg bizalmasa lesz, és elkíséri őt háztűznéző útjára Firenzébe, ahol akkoriban számos zseniális művész, többek közt Michelangelo is dolgozik. Bár feleséget nem találnak a hercegnek, építészeti és művészeti tervekkel érkeznek vissza, és hamarosan megkezdődnek a munkálatok Corsoliban, Federico herceg udvarában. Az izgalmas, sokszor kacagtató történet, tele intrikával és szenvedéllyel, magával ragadóan enged bepillantani a korabeli társadalom szokásaiba, mindennapjaiba és ételeibe - igaz időutazás a XVI. századi Itáliába. Az izgalmas, sokszor kacagtató történet, tele intrikával és szenvedéllyel, magával ragadóan enged bepillantani a korabeli társadalom szokásaiba, mindennapjaiba és ételeibe - igaz időutazás a XVI. századi Itáliába.9789638695246http://webpac.lib.unideb.hu:8082/WebPac/CorvinaWeb?action=cclfind&resultview=long&ccltext=idno+bibDEK00682737bibDEK00682737