Lazányi, JánosPorcsin, Ádám2009-07-302009-07-3020092009-07-30http://hdl.handle.net/2437/88524Napjainkban, egyre nagyobb igény mutatkozik az egészséges élelmiszerek iránt. Ökotermék, a biotermék hivatalos neve. Az ellenőrzött ökológiai gazdálkodás keretei között előállított élelmiszer nevezhető ökoterméknek. A hangsúly nem a végtermék ellenőrzésében, hanem a termesztés előállítás körülményeiben van. Az ökogazdálkodás szemléletének középpontjában a természet megóvása áll; a talaj, a víz, a levegő védelme valamint a talaj termelékenységének fenntartása az ökológiai sokszínűség megőrzése. Az ökogazdálkodás világviszonylatban is a mezőgazdaság egyik legdinamikusabban fejlődő ága. Diplomadolgozatomban ismertetem a bionövénytermesztésről összegyűjtött legfontosabb alapelveket, módszereket kiemelve két számomra érdekes témát, valamint saját tapasztalataimat.42huökotermékökogazdálkodásökológiaÖkonövénytermesztésEcocultivation of plantsDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány::Növénytermesztés