2008-11-232008-11-239789639552975http://hdl.handle.net/2437/27514A fantáziadús olasz konyha éppen úgy vonzza az idelátogatókat, mint a gazdag itáliai kultúra, a művészeti emlékek és a változatos tájak. Az olvasót kulináris körutazásra hívja a kötet. Ez a nagy területű és nagyon hosszúra nyúló ország északról délre egyetlen hatalmas ívet ír le, az utazó az Alpok peremétől a csizma orráig 1200 kilométert tesz meg, miközben számtalan, mindig más jellegű tájegységen megy keresztül. Minden régió őrzi saját kulináris jellegzetességeit. A változatos tájakon belül sokféle mikroklíma gondoskodik a kolbász, sonka- és sajttermékek elismert gazdagságáról, és az olasz borok kimeríthetetlenül színes palettájáról. A könyv egyszerre érdekes olvasmány, útikalauz és remek szakácskönyv. Ez a nagy területű és nagyon hosszúra nyúló ország északról délre egyetlen hatalmas ívet ír le, az utazó az Alpok peremétől a csizma orráig 1200 kilométert tesz meg, miközben számtalan, mindig más jellegű tájegységen megy keresztül. Minden régió őrzi saját kulináris jellegzetességeit. A változatos tájakon belül sokféle mikroklíma gondoskodik a kolbász, sonka- és sajttermékek elismert gazdagságáról, és az olasz borok kimeríthetetlenül színes palettájáról. A könyv egyszerre érdekes olvasmány, útikalauz és remek szakácskönyv.9789639552975http://webpac.lib.unideb.hu:8082/WebPac/CorvinaWeb?action=cclfind&resultview=long&ccltext=idno+bibDEK00671031bibDEK00671031