Kiss, DóraNagy, Anna2022-11-132022-11-132022-10-20https://hdl.handle.net/2437/339682Szakdolgozati munkám során állati eredetű alapanyagoktól mentes fagylaltok termékfejlesztésén dolgoztam. A kutatásunk során az elsődleges célcsoportunk azok az emberek voltak, akik valamilyen egészségügyi okból nem fogyaszthatnak állati eredetű terméket, másod sorban pedig természetesen szerettük volna elnyerni a vegán életmódot folytatók tetszését is. A tej helyettesítésére növényi italokat, így mandula-, kókusz-, illetve rizsitalt , a tojáséra tojáspótló port, a tejszínére kókuszzsírt, a joghurtéra pedig növényi „joghurtot” használtunk. Fontos szempont volt az is, hogy a gyártott termék ne csak fogyasztható legyen a betegek számára, hanem megfizethető is. A gazdaságosság jegyében pedig a rizs-, és kókuszitalt, illetve a növényi „joghurtokat” is saját kezűleg gyártottuk.53hufagylalttermékfejlesztésfagylaltgyártásÁllati eredetű alapanyagoktól mentes "tejes" fagylaltok termékfejlesztéseDEENK Témalista::MezőgazdaságtudományDEENK Témalista::Környezettudományok