Budai, IstvánRozinka, Tibor2024-01-302024-01-302023-12-19https://hdl.handle.net/2437/365711Dolgozatomat célja a Master Good Kft. keltető üzemének hatékonyabbá tétele, azon belül is a keltetési folyamat egy részét elemezném és fejleszteném modern minőségmenedzsment módszerek segítségével. A várható termelés volumen felfutás miatt a keltetési folyamat szűk keresztmetszete a tojások IN-OVO géppel történő beoltása, a „Transzfer” részlegen. A jelenlegi 60.000 db/h sebességet fogom megnövelni, célként a 70.000 db/h jelöltem meg. Amit tudunk, hogy hol tartunk, hová akarunk eljutni és milyen módon. A jelenleg fennálló állapot és a célként kitűzött, kívánt állapot között akadályok, problémák és kérdések sora húzódik, amelyeket csakis menet közben tudunk felderíteni. A legfontosabb, hogy megértsük milyen logikával és módszerekkel lehet megoldani a ránk váró feladatokat. Az oltási folyamat elemzését, egy OEE számítással kezdtem, majd FMEA kockázatelemzést végeztem. A kapott eredményt felhasználtam egy Ishikawa diagram elkészítéséhez, majd Pareto elemzéssel meghatároztam mi legyen a hibaelhárítás sorrendje. A projekt még jelenleg is tart, de az újbóli OEE számítás alapján már 66,106 db/h a „Transzfer” terület sebessége, kiváló minőség mellett.50huBaromfifejlesztésBaromfi keltetési folyamatok elemzése és fejlesztéseDEENK Témalista::Műszaki tudományokHozzáférhető a 2022 decemberi felsőoktatási törvénymódosítás értelmében.