2008-12-092008-12-09963547752Xhttp://hdl.handle.net/2437/51926A borfogyasztás az elmúlt években egyre népszerűbbé vált. A növekvő érdeklődés nemcsak az igényesebb fogyasztásra, hanem a témában megjelenő publikációk számának növekedésére is kedvező hatással volt. A legtöbb könyvre azonban az a jellemző, hogy szakemberek írják szakembereknek. A kezdőket azonban, akik csak most ismerkednek a borkultúrával, legtöbbször elhanyagolják. Ez a kötet egy kis "tankönyv", amely nem bocsátkozik részletes elemzésekbe, hanem alapvető ismereteket közvetít. Megtudhatjuk, miért ugyanolyan a fehér és a vörös szőlő mustjának színe, miért nem kizárólag a napsütéses órák száma határozza meg, vagy miért hasznos a vörösbor azoknak, akik magas koleszterinszintjükkel küzdenek.963547752Xhttp://webpac.lib.unideb.hu:8082/WebPac/CorvinaWeb?action=cclfind&resultview=long&ccltext=idno+bibFSZ830904bibFSZ830904