Madai, HajnalkaKovács, Ágnes2022-10-202022-10-202022-10-19https://hdl.handle.net/2437/337822A dolgozattal felmérem egy konkrét húsfeldolgozó cég jelenlegi helyzetést és elkészítem a stratégiai tervét. Ezek előtt a a szakirodalmi áttekintésben bemutatom a világ, az Európai Unió és Magyarország hústermelését, sertésállományát és árát, illetve a lakosság húsfogyasztási szokásait. Ezután bemutatásra kerül a cég, valamint a küldetés és jövőkép megfogalmazása, ami alapjául szolgál a stratégiai tervezésnek. Ezt követően a külső és belső tényezőket veszem számba, amivel a vállalkozás erősségeit, gyengeségeit illetve lehetőségeit és veszélyeit lehet beazonosítani. Miután a potenciális versenytársak azonosításra kerültek, a cég versenyképességének meghatározása következik. Ezekkel az elemzésekkel az a célom, hogy meghatározásra kerüljön a vállalat számára a megfelelő stratégiai irány, elérhető hosszútávú célkitűzések megadása. Végül pedig egy optimális stratégia kiválasztása, ami hozzájárulhat a vállalat eredményesebb működéséhez.56husertéstervezéshúsStratégiai tervezés egy konkrét húsfeldolgozó üzem gyakorlatábanStrategic planning in the practice os a specific meat processing plantDEENK Témalista::Közgazdaságtudomány::Vállalatgazdaságtan