Takácsné Hájos, MáriaSlakta, Balázs2019-05-222019-05-222019-05-21http://hdl.handle.net/2437/268016Ahogy a dolgozatom címe is tartalmazza, fő témám az oltási módok összehasonlítása. A 2017 és 2018-as évben az alanyok gyökerét minden esetben eltávolítottam, és ezt követően dugványoztam majd oltottam kétféle oltási technikával (ék-és félszikleveles oltás). A 2019-es évben az ékoltást és a félszikleveles oltást is vizsgáltam, gyökérelvétellel illetve a gyökérzet meghagyásával. Az eredmények tudatában arra következtethetünk, hogy a gyökérzet eltávolítása, illetve annak meghagyása között nincs jelentős különbség (2-3%). A gyökérzet elvételével azonban visszafogjuk a tök növényt a fejlődésben, valamint gyorsabb és eredményesebb forradást érhetünk el.45hudinnyeoltványkészítésfélszikleveles oltásékoltásGörögdinnye oltványkészítés módszereinek vizsgálataDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány