Ungai, DiánaÓnodi, Réka2021-10-292021-10-292021-10-29http://hdl.handle.net/2437/323823Szakdolgozatom témájául az élelmiszer-adalékanyagokat választottam, amelyek napjainkban szinte már minden élelmiszer előállításához szükségesek. Szakdolgozatomban a különböző E-számokhoz tartozó fogalmak és típusok ismertetésén kívül szerettem volna körbejárni a hozzájuk tartozó fogyasztási szokásokat, véleményeket, technológiai szerepeket, és egyes adalékanyagokat részletesebben kifejteni. Célom volt még a vélt és valós félelmek feltérképezése.Ebben a témában végeztem egy kérdőíves kutatást, amelynek célja az volt, hogy felmérjem az átlagfogyasztók megítélését és ismeretét az adalékanyagokhoz kapcsolódóan, valamint szokásaikat különböző korosztályok szerint. Valamint az ismeretek terjesztésének módját valamint igényét. További célom volt a kutatás során a beérkezett adatok feldolgozása, kiértékelése, valamint a következtetések levonása.55huélelmiszeriparélelmiszer-adalékanyagokfogyasztói szokásokE-számAdalékanyagok jelenléte az élelmiszeriparban, valamint az élelmiszer-adalékanyagokhoz kapcsolódó fogyasztói szokások vizsgálataDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány