Kusza, SzilviaAnga, Csilla2014-11-132014-11-132014-11-13http://hdl.handle.net/2437/200587Szakdolgozatom témájaként a genetikai polimorfizmus vizsgálatokba kívántam betekintést nyújtani a sertéstenyésztés példáján keresztül. A fogyasztók igényeinek minél teljesebb körű kielégítése megoldhatatlan megfelelő háttérvizsgálatok, kutatások nélkül. Így van ez a sertéstenyésztésben is, ahol az ágazat hanyatlása miatt még inkább égető szükséggé vált a változásokra történő gyors reagálás. Az ágazatban ugyan még széleskörűen nem terjedt el, de egyre több tenyésztő alkalmazza a molekuláris vizsgálatokat, hogy a lehető legnagyobb hatásfokon termelhessen. Befolyásolhatók akár a húsminőség, az alomszám, vagy a betegségekkel szembeni rezisztencia növelő faktorok paraméterei is. Dolgozatomban ezen területeket érintve vizsgáltam a témakört.42hupolimorfizmussertésgenetikaGenetikai polimorfizmus vizsgálatok a sertéstenyésztésbenDEENK Témalista::MezőgazdaságtudományDEENK Témalista::Biológiai tudományok