Peles, FerencAros, Loretta2011-11-102011-11-1020112011-11-10http://hdl.handle.net/2437/117904A száraztészták mindig is előkelő helyet foglaltak el az emberek táplálkozásában,mivel könnyen elkészíthetőek, változatosak. A nem romlandó termékek közé tartozik a kis vízaktivitás miatt, azonban a szabályok be nem tartása, vagy a helytelen technológia következtében elszaporodhatnak rajtuk a mikroorganizmusok.Száraztésztában a Salmonella, Staphylococcus és Bacillus cereus mikrobák szaporodhatnak el. Valmint tésztahibák jelenhetnek meg a terméken: savanyodás, ill. penészedés. Elpusztításukat egyik gyártási folyamat sem teszi lehetővé, ezért a megelőzésre kell nagy hangsúlyt fektetni.36huszáraztésztasalmonellaSzáraztésztagyártás mikrobiológiájaDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány::Mezőgazdasági mikrobiológiano_restriction