Borbély, JánosnéTóth, GáborCzinkoczky, Csaba2008-01-212008-01-2120072008-01-21http://hdl.handle.net/2437/3269Az egészséges ember számára a rendszeres húsfogyasztás szervesen hozzátartozik a teljes értékű táplálkozáshoz. A hús és húskészítmények –gazdag mikroelem- és vitamintartalmuk következtében- fontos, részben aligha vagy egyáltalán nem helyettesíthető szerepet töltenek be (SZŰCS, 2002). E termékcsoport az élelmiszerek közül az egyik legfontosabb. Szervezetünk a hús és húskészítmények fogyasztása során jut hozzá a számára nélkülözhetetlen fehérjékhez (esszenciális aminosavakhoz), valamint a mindennapi létezéshez szükséges energia egy részéhez. Régmúlt korok emberei a húsfogyasztást a jóléttel és gazdagsággal kötötték össze. Napjainkban e termékcsoport fogyasztása mindennapossá vált, így jellemzően a lakosság hozzájut a szervezet működéséhez szükséges alapvető anyagokhoz.42 p.2966675 bytesapplication/pdfhubaromfihúsélelmiszerfeldolgozásHACCPAlföldi Hús ZrtA baromfi párizsi HACCP rendszerének bemutatása az Alföldi-Hús Zrt-nélPresentation of the HACCP system of poultry cold collation at Alföldi-Hús Ltd.DEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány::Tej, hús és más állati termékek