Peles, FerencForgony, Edit2013-11-252013-11-2520132013-11-25http://hdl.handle.net/2437/176984A legtöbb nyers élelmiszer szennyezett valamilyen mikroorganizmussal, legyen az egy egyszerű indikátor, vagy egy patogén faj, ezek a vásárlás során nemcsak a bevásárlókocsik belsőfelületeit, hanem a hazaszállítás eszközeit, a bevásárlótáskákat is megfertőzhetik, ha nincsenek megfelelően elkülönítve az élelmiszerek, ez pedig akár élelmiszereredetű megbetegedéshez is vezethet. Nemcsak a bevásárlószatyrok lehetnek mikroorganizmusok közvetítői, hanem a bevásárlás során az üzletekben használt bevásárlókocsik és –kosarak is, hiszen ezeket nap, mint nap több száz, különböző egészségi állapotú ember használja, így óhatatlan, hogy pl. a mikroorganizmusok ne kerüljenek rá azok fogóira, így megteremtve az esélyét annak, hogy a következő vásárló elkapja az előző használó baktériumait. A nyers húsok csomagolása is szennyezett lehet valamilyen mikroorganizmussal, melyek a vásárlás során rákerülhetnek az eszközökre, így megteremtődik a fertőződés esélye. Fontos felhívni a vásárlók figyelmét ezekre a veszélyekre, hogy azokat eltudják kerülni. A szakdolgozatomban az előbb említett problémákkal foglalkozom.41hubevásárláshigiéniabevásárlótáskabevásárlókocsiantimikrobás törlőkendőA bevásárlás során használt eszközök higiéniai állapotaDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány