Dr. Budai, IstvánZsigó , Bence2024-02-052024-02-052023https://hdl.handle.net/2437/366080Termelési folyamataink elemzése során megfigyeltem, hogy a porító üzem területén lévő tartályok korlátozottan hozzájárulnak a meglévő termelés összehangolásához. Jelenlegi gyártási folyamataink nem optimálisan vannak összehangolva, különösen ami a tárolási tartályok által engedélyezett mennyiséget illeti. A porító napról napra alapanyagot termel, azonban a folyamatok nem igazán vannak optimalizálva ahhoz, hogy a rendelkezésre álló alapanyagmennyiséget hatékonyan kihasználjuk.Ezen felismerés alapján egy hetes időszakra vonatkozóan egy új modellt készítettem, amely célja az alapanyagok jobb összehangolása. Azonos mennyiségű alapanyagot termel, mint a korábbi gyártás, azonban a hatékonyság szempontjából további vizsgálatokat végeztem az üzemben zajló folyamatok tekintetében.A kihozatal szempontjából ugyanazt az alapanyagmennyiséget előállítva, a hatékonyság javítása érdekében érdemes alaposabban megvizsgálni az üzemben zajló folyamatokat. Az összesűrített termelési forma alkalmazása lehetőséget teremt arra, hogy a vállalat jelentős költségeket takarítson meg, beleértve az energiafogyasztást, vegyszerköltségeket és a felesleges folyamatokat is. Ezen optimalizációk révén a vállalat hatékonyabban működhet, és jelentős költségmegtakarítást érhet el a termelési folyamataiban.57huhatékonyságfolyamatfejlesztés5SfolyamatoptimalizálásHatékonyság vizsgálat az Alföldi Tej Kft porító üzemébenDEENK Témalista::Műszaki tudományokHozzáférhető a 2022 decemberi felsőoktatási törvénymódosítás értelmében.