Simon, AnitaOrsó, Bianka2022-06-132022-06-132022-03-31http://hdl.handle.net/2437/335136Manapság a növényi alapú táplálkozás egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Ennek okai között szerepel a tejfehérjeallergia, tejcukorérzékenység, de a vegán étrend is. Sokan divatból választják ezt az életmódot, de vannak, akik ezzel próbálják csökkenteni az ökológiai lábnyomukat. A szakdolgozatomban szerettem volna egy átfogóbb képet kapni a Debreceni Egyetem hallgatóinak a tej és növényi italok fogyasztásának gyakoriságáról. Megvizsgáltam a növényi eredetű termékek összetételét, valamint azt is, hogy a fogyasztók miért választják ezeket az italokat a tehéntej helyett.31hunövényi alapú táplálkozásvegetarianizmusegészséges táplálkozástejtejtermékeknövényi italokA növényi alapú táplálkozásA tej és alternatíváiDEENK Témalista::Orvostudomány