Borbélyné Varga, MáriaMezei, Melinda2012-05-042012-05-042012-05-032012-05-04http://hdl.handle.net/2437/128320Vizsgálataim céljául azt tűztem ki, hogy a mézre vonatkozó hatályos minőségi jellemzők határértékét megpróbáljam a különböző fajtamézekre megadni. Ennek érdekében megvizsgáltam tizenkettő hazai méhészetből származó nektár alapú fajtamézet, valamint két minta külföldi, Görögországból származó édesharmat mézet. A Magyar Élelmiszerkönyv által előírt minősítő paraméterek közül a következő paraméterekre terjedt ki a vizsgálatom: nedvesség- és összcukor -tartalom, savfok, elemtartalom, elektromos vezetőképesség, pH érték, prolin tartalom, és a HMF –értékek meghatározása.49huFajtamézAnalitikaFajtamézek analitikai vizsgálataDEENK Témalista::KémiaDEENK Témalista::Kémia::Analitikai kémia