Szerző szerinti böngészés "Balla, Barbara"
Megjelenítve 1 - 10 (Összesen 10)
Találat egy oldalon
Rendezési lehetőségek
Tétel Szabadon hozzáférhető Csökkentett permetezési programok hatása az alma jelentősebb gombakórokozóira környezetkímélő termesztési rendszerekben(2010) Balla, Barbara; Fazekas, Mónika; Lakatos, Péter; Abonyi, Ferenc; Holb, ImreTétel Korlátozottan hozzáférhető Digitális oktatás hatása a tanulásban akadályozott tanulóknálBalla, Barbara; Rétháti, Csilla; DE--Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai KarA dolgozat fő témája a digitális oktatás. Az elméleti részben feltárja annak eszközeit, előnyeit, hátrányait, továbbá kutatás során megvizsgálja hatásait a tanulásban akadályozott tanulóknál. A cél átfogó képet kapni a pedagógusok eszközellátottságuk mellet azok használatáról, valamint a távoktatás tapasztalatainak felmérése. Ennek feltárásához kérdőív és interjú alkalmazását választottuk eszközül a széleskörű feltárás végett. A kutatás célcsoportja az általános iskolában tanító gyógypedagógusok, akik átélték a korábbi tanévek távoktatásait. A szakdolgozat bemutatja az online oktatás tapasztalatait különböző aspektusból. Végül arra a következtetésre jutottunk, hogy a távoktatás mind a tanulókra, mind a pedagógusokra nagy hatással volt.Tétel Szabadon hozzáférhető Effect of reduced spray programmes on incidences of apple scab, powdery mildew and codling moth damage in environmentally friendly apple production systems(2009) Holb, Imre; Fazekas, Mónika; Abonyi, Ferenc; Lakatos, Péter; Thurzó, Sándor; Nyéki, József; Szabó, Zoltán; Kruppa, József; Balla, BarbaraTétel Szabadon hozzáférhető Előzetes vizsgálatok a Venturia inaequalis populációk in vitro érzékenységére egyes fungicid-hatóanyagokkal szemben(2012) Fazekas, Mónika; Abonyi, Ferenc; Balla, Barbara; Lakatos, Péter; Holb, ImreTétel Korlátozottan hozzáférhető Interpretation der Buch- und Filmversion Patrick Süskinds Das Parfüm anhand der Methode der Hermeneutik(2014-02-07T08:44:28Z) Balla, Barbara; Lichtmann, Tamás; DE--TEK--Bölcsészettudományi KarIn meiner Arbeit analysiere ich die Buch- und Filmversion von Patrick Süskinds „Das Parfüm – Die Geschichte eines Mörders“. Zuerst vermittle ich über die Primärliteratur, also über die Erscheinung des Romans Informationen. Dann beschreibe ich Entstehungsumstände des Filmes, indem ich die Eindrücke des Produzenten und Regisseuren, sowie Figurenauswahl und Kritiken über das Werk vorführe. Danach möchte ich einige Teile des Romans beschreiben, deren filmische Realisierung der Regisseur weggelassen hat, sind aber meiner Meinung nach in der Interpretation von Bedeutung. Schließlich werde ich im Schluss erläutern, als was für ein Roman der Leser die Geschichte mit Hilfe der beiden Versionen bewertet.Tétel Szabadon hozzáférhető Possibilities of blossom and twig blight management in organic stone fruit production(2010) Holb, Imre; Fazekas, Mónika; Lakatos, Péter; Balla, Barbara; Gáll, JózsefTétel Szabadon hozzáférhető Preliminary studies on in vitro sensitivity of Venturia inaequalis populations to some fungicide active ingredients(Faculty of Agricultural and Food Sciences and Enviromental Management of the Debrecen University, Debrecen.) Fazekas, Mónika; Abonyi, Ferenc; Balla, Barbara; Lakatos, Péter; Holb, ImreTétel Korlátozottan hozzáférhető A szárítási hőmérséklet és előkezelés hatása a gyümölcsök jellemzőireBalla, Barbara; Sipos, Péter; DE--Mezőgazdaság- Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási KarDolgozatomban eltérő szárítási hőmérsékletek és előkezelések hatását vizsgáltam a gyümölcsök összetevőire. A vizsgálatokat almán és banánon végeztem.Vizsgáltam az alkalmazott hőmérsékletek és előkezelések hatását a tömegcsökkenésre, összflavonoid-, összpolifenol-, C-vitamintartalomra, illetve a rehidratáció mértékére.Tétel Korlátozottan hozzáférhető A tárolási módok és a nyári kalciumtrágyázás hatása az alma gyümölcsrothadására, különös tekintettel a Monilia fructigena gyümölcsrothadásra(2008-01-21T09:38:42Z) Balla, Barbara; Holb, Imre; DE--ATC--Mezőgazdaságtudományi KarMagyarország gyümölcstermesztésének és fogyasztásának legnagyobb hányadát az alma képezi. Hazánkban az almatermesztés legfontosabb régiója a Nyírség, ezen belül a Szatmár-Beregi sík. Innen származik a hazai almatermés több mint 60 %-a. A nemzetgazdaság más ágazataihoz hasonlóan almatermesztésünk is válságban van. A társadalmi, gazdasági átalakulás tulajdonviszonyokat érintő bizonytalanságai, a korábbi, gyengébb minőségű terméket is bevezető piacok összeomlása, a nyugat-európai túltermelési válság és nem utolsó sorban az inflációs rátánál is magasabb mértékben növekvő termelési költségek hatásai eredőjeként jutottunk ebbe a helyzetbeTétel Szabadon hozzáférhető The effect of reduced sprinkler programs on the main fungal pathogens of apple in environmentally sound production systems(Faculty of Agricultural and Food Sciences and Enviromental Management of the Debrecen University, Debrecen.) Balla, Barbara; Fazekas, Mónika; Lakatos, Péter; Abonyi, Ferenc; Holb, Imre