DUPress elektronikus jegyzetek
Állandó link (URI) ehhez a gyűjteményhez
A Debreceni Egyetem karainak nyílt hozzáférésű, Creative Commons licenc védelem alatt álló e-jegyzetei: e-jegyzetek
A jegyzetek túlnyomó része az agrár-szakoktatás témakörébe tartozik (agrártörténet, agrokémia, gyümölcstermesztés, stb.). Kisebb csoportot képeznek az orvostudományi dokumentumok (reumatológia, immunológia), közgazdaságtan, közigazgatási ismeretek, jog, sőt, zeneoktatás témakörök jegyzetei.
Böngészés
DUPress elektronikus jegyzetek Cím szerinti böngészés
Megjelenítve 1 - 20 (Összesen 47)
Találat egy oldalon
Rendezési lehetőségek
Tétel Szabadon hozzáférhető Accessible built environment(Debreceni Egyetemi Kiadó, 2019-07-01) Zöld, András; DE--Műszaki KarTétel Szabadon hozzáférhető Agrárinformációs rendszerek(DUPress, 2015-08-17) Herdon, Miklós; Kapronczai, István; Szilágyi, Róbert; DE-- Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási KarTétel Szabadon hozzáférhető Agrobiotechnológia(DUPress, 2014-09-18) Pepó, Pál; Bódi, Zoltán; Kovács, András; Kovácsné Oskolás, Henriett; DE-- Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási KarTétel Szabadon hozzáférhető Agrokémia(DUpress, 2014-10-01) Loch, Jakab; Kiss, Szendille; DE-- Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási KarTétel Szabadon hozzáférhető Bevezetés az immunológiába(DUPress, 2015-12-15) Gogolák, Péter; Koncz, Gábor; DE--Általános Orvostudományi KarTétel Szabadon hozzáférhető Élelmiszerhamisítás(DUPress, 2016-07-20) Csapó, János; Albert, Csilla; Csapóné Kiss, Zsuzsanna; DE-- Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási KarTétel Szabadon hozzáférhető Elementary immunology(Debreceni Egyetemi Kiadó, 2017-09-13) Gogolák, Péter; Koncz, Gábor; DE--Általános Orvostudományi KarTétel Szabadon hozzáférhető Az ének-zenei műveltség alapjai(Debreceni Egyetemi Kiadó, 2019-01-24) Hovánszki, Jánosné; DE--Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai KarTétel Szabadon hozzáférhető Fajtahasználat a gyümölcstermesztésben(Debreceni Egyetemi Kiadó, 2022-10) Csihon, ÁdámA művelési rendszer elemei közül (alanyhasználat, fajtahasználat, koronaformák, térállás, metszés) a leginkább változékonynak a fajtahasználat tekinthető, ami megmutatkozik az évente újonnan megjelenő fajták magas számában. Nemesítési programok világszerte törekszenek arra, hogy a jelenleg termelt fajtákhoz képest termékenyebb, nagyobb termésbiztonságú, időjárásnak és károsítóknak ellenállóbb, tetszetősebb gyümölcsű, stb. változatok szülessenek. Az így kialakuló választék egyes fajoknál már szinte áttekinthetetlennek tűnik, nehéz döntés elé állítva ezáltal a termelőket. Az eligazodást a fajták útvesztőjében nagyban segíti, ha ismerjük a nemzetközi és hazai fajtahasználati irányvonalakat, trendeket, a fajtákkal szemben támasztott fogyasztói, termelői elvárásokat, a fajták fontosabb tulajdonságait. Kiadványunkban ezen szempontokhoz igyekszünk támpontot adni. A bevezető fejezetekben áttekintjük a fajtaválasztás általános szempontjait, a nemesítés módszereit, a termékenyülési viszonyokat és a fajtatársítás kérdéseit. Ezt követően fajokként külön-külön bemutatjuk azok szerepét a hazai gyümölcságazatban, valamint a származási helyüket, mely alapvetően meghatározza a termesztés biztonságát, ezáltal a fajtaválasztást is. Magyarország a fajtanemesítésben nemzetközi szinten is kiemelkedő teljesítményt ért el az utóbbi évtizedekben, kitérünk ezen eredmények ismertetésére is. Részletesen bemutatjuk a fajtákkal szembeni követelményeket, divatirányzatokat, valamin megemlítjük a fontosabb termesztett, vagy termesztésre javasolt fajtákat. A mű jellegéből fakadóan ezek felsorolásánál és jellemzésénél nem célunk a teljességre való törekvés. Fontosabbnak véljük a trendek és folyamatok érzékeltetését, a feltüntetettnél részletesebb fajtaleírások az egyes fajok termesztésével foglalkozó szakkönyvekben, publikációkban megtalálhatók. A fajták, illetve változatok ismertetésénél főként azokra koncentrálunk, amelyek a köztermesztésben érdemi súllyal rendelkeznek, a kísérleti vagy a termesztésben még kevésbé elterjedt fajtákat nem taglalja a kiadvány.Tétel Szabadon hozzáférhető A felsőoktatási szakképzésben tanuló hallgatók statisztikai példatára megoldással(Debreceni Egyetemi Kiadó, 2019-12-19) Csipkés, Margit; Nagy, Orsolya Bernadett; DE--Gazdaságtudományi KarTétel Szabadon hozzáférhető Funkcionális élelmiszerek(Debreceni Egyetemi Kiadó, 2018-04-17) Csapó, János; Albert, Csilla; DE-- Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási KarTétel Szabadon hozzáférhető Gondolatok az óvodai zenei neveléshez(Debreceni Egyetemi Kiadó, 2023) Dsupi, BorbálaTétel Szabadon hozzáférhető Gyümölcstermesztés(DUPress, 2014-09-15) Gonda, István; Vaszily, Barbara; DE-- Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási KarTétel Szabadon hozzáférhető A gyümölcstermesztés alapjai(Debreceni Egyetemi Kiadó, 2018-03-20) Gonda, István; Csihon, Ádám; DE-- Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási KarTétel Szabadon hozzáférhető A gyümölcstermesztés fitotechnikai műveletei(DUPress, 2014) Gonda, István; Vaszily, Barbara; DE-- Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási KarTétel Szabadon hozzáférhető A gyümölcstermesztés technológiája(Debreceni Egyetemi Kiadó, 2020-08-06) Csihon, Ádám; Gonda, IstvánTétel Szabadon hozzáférhető Haemorheologiai alapismeretek(Debreceni Egyetemi Kiadó, 2020-10-13) Németh, NorbertTétel Szabadon hozzáférhető Háziállatok a történelemben(Debreceni Egyetemi Kiadó, 2021-05) Surányi, BélaTétel Szabadon hozzáférhető Hispathology of Obesity(Debreceni Egyetemi Kiadó, 2023) Röszer, TamásTétel Szabadon hozzáférhető Kertészeti alapismeretek I-II.(Debreceni Egyetemi Kiadó, 2017-12-19) Takácsné Hájos, Mária; Zsiláné André, Anikó; Csihon, Ádám; Rakonczás, Nándor; DE-- Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »